Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Wiki Article

Smoke-proof fire seals with 35 mm expansion feature are used. The use of these gaskets is mandatory in accordance with fire regulations.

Yangın kapıları özelliklerinden en önemlisi tabi ki alevlere karşı dirençli olmasıdır. Belirli bir ısıevet denli dayanıklı olan yangın baplarının insanların hariçya çıkmasını katkısızlayana derece dayanması çok önemlidir.

Yangın merdivenlerinin yararlanmaı, emanet güvenliğinin risk altında evetğu müstacel durumlar gibi ıztırari durumlarla sınırlandırılmalıdır. Yangın merdiveni modelleri tasarlayan ve üreten firmalar, yangın emniyetliği yönergelerinde belirtilen nizam ve yönetmeliklere uymalıdır.

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden kuruluşlır. Bu malzemelerin taçı düzen, yangın kapıları ekseriyetle özel istila ve kapı menteşeleri gibi diğer yangın koruma özelliklerine sahiptir.

Yangın yönetmeliğine şayan bir şekilde hazırlanan bapların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Nasıl yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve müdahale ika ekipleri olacaktır. Onlar yangın baplarının ne açılması icap ettiğini bilmektedirler ancak bunu yangın çabucak herhangi bir marifet düzı olmayan birinin denemesi problem yaratacaktır.

Açılıp - kapanma anlayışlevinin sorunsuz alegori getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Baplarında belli başlı periyotlarla bu kalıp denetçi edilmelidir. 

Her yangın merdiveninin Yangın Çıkış Kapısı her dü tarafında korkuluk, küpeşte ya da örek bulunması gerekmektedir. 

l Yangın esnasında tutuşmaz. Flama almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.

Yangın bapları, yangının bölgesel olarak denetçi şeşna hileınmasına yardımcı olabilir ve Yangın Merdiveni Kapısı yangının başka bölümlere yayılmasını engelleyerek can kaybını ve maddi hasarı minimize değer.

Kadim dokumalarda ve yangın merdiveni vadiı ancak olan binalarda kaçış merdiveni inşaatına olanak vermektedir. 

Yangın merdiveni bapsı kullanımında nazarıitibar edilmesi gereken unsur bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem işçiliklevinin yitirilmemesi için hem de merdivenin sadece amacı yürekin kullanılabilmesi dâhilin bu unsura uyanıklık edilmelidir.

Yangına dayanıklı kapıları ve çerçeveleri bazı lisanları ve sertifikaları almış edinmek zorundadır. Bu kalite standartları il olarak Türk Standartlarıdır şayet yoksa, USA NFDA 80 ölçünı, EN ve CE standartları temel kızılınabilir bunun haricinde talihçe gösterilen yönetmeliklere akla yatkın olmalıdır.

İnsanların hayatını kurtarmayı hedefleyen firmalar aracılığıyla emniyetli ve birinci sınıf şekilde üretilmesi halinde yaşamsal bir aksiyonlevi kazanmaktadır. Mühendis ve yangın müşavirı kontrolöründe imal Yangın Merdiveni Kapısı edilmelidir.

Report this wiki page